Coaching voor hoog sensitieve kinderen & volwassenen  

Wat is het effect van mediteren?

Veel mensen denken dat mediteren zweverig is. Mediteren is absoluut niet zweverig. Het zorgt voor rust in je hoofd. Het heeft positieve gevolgen voor je gezondheid en geluksbeleving. Het vermindert de stresshormonen in je lichaam. Wat fitnessen en sporten is voor je lichaam, is mediteren voor je geest. 
 

Wat is mediteren?

Je gedachten zijn al snel geneigd om af te dwalen. Negatieve dingen, zoals stress, je zorgen maken, een boodschappenlijstje en afspraken maar ook leuke dingen zorgen ervoor dat je vaak niet met je aandacht in het nu bent, maar iets wat in het verleden gebeurd is aan het herbeleven bent, of over de toekomst aan het fantaseren bent.

Dat is jammer, want het verleden kan je niet veranderen, en op de toekomst heb je niet zoveel invloed. Het enige moment waarop je echt kunt genieten en actie kunt ondernemen om je leven beter te maken is NU. Je leven is nu. Nu maak je herinneringen voor later. 

Mediteren helpt je om je bewust te worden van je gedachten en je aandacht weer terug te brengen naar dit moment, naar het NU.

Je probeert je aandacht tijdens meditatie meestal vooral op je ademhaling te richten.

Het voordeel hiervan is dat je je meer ontspannen gaat voelen.  Mediteren zorgt voor rust in je hoofd en een ontspannen gevoel. Na de meditatie zul je je lichter voelen.


Tijdens mijn coach sessies gaan we ook mediteren. Een geleide meditatie afgestemd op jouw wensen. Hierdoor raak je sneller in balans. De vragen en gevoelens die er  tijdens te meditatie omhoog komen zullen we daarna samen bespreken.


Mediteren tijdens je burn out zal je helpen om je sneller beter te laten voelen