Coaching voor hoog sensitieve kinderen & volwassenen  

KINDERCOACHING: JE KIND SNEL WEER LEKKER IN ZIJN VEL!

Opgroeien in deze tijd is niet altijd gemakkelijk voor kinderen. Er wordt hun druk opgelegd: zij moeten het goed doen op school en mooie cijfers halen, en tegelijkertijd ook uitblinken in een sport als voetbal of hockey én een verzameling vriendjes en vriendinnetjes hebben. Daarnaast worden zij met al die iPads, Facebook en Instagram blootgesteld aan een heleboel prikkels. Het razendsnelle tempo, de druk van buitenaf én deze overvloed aan prikkels vragen ook veel van jouw opgroeiende kind. Van nature is je kind flexibel: het past zich aan (de verwachtingen van) zijn omgeving aan. Dit kan echter ten koste gaan van zijn geestelijke en fysieke balans. En dit heeft gevolgen. Je kind heeft bijvoorbeeld faalangst, voelt zich vaak boos of verdrietig, krijgt leerproblemen of zit om andere redenen niet lekker in zijn vel. Herken je dit? Kindercoaching kan dan een uitkomst zijn!

NIET LEKKER IN JE VEL

Hoe merk je dat je kind niet lekker in zijn vel zit? Je kind heeft bijvoorbeeld last van:

  • Agressief en impulsief gedrag
  • Angsten of neerslachtige en depressieve gevoelens
  • Een verminderd zelfvertrouwen
  • Faalangst, concentratieproblemen of leerproblemen
  • Slaapproblemen
  • Terugtrekgedrag: je kind is het liefst alleen en wil niet spelen met anderen

SOCIALE DRUK

De oorzaak van deze symptomen ligt in veel gevallen in het niet kunnen volgen van de eigen weg. Er wordt zoals gezegd tegenwoordig veel van kinderen verwacht, zowel op school als in de thuisomgeving en op sociaal gebied. En mede door social media, waar vooral mooie en succesvolle verhalen worden gedeeld, wordt de (sociale) druk nog eens verhoogd. Kinderen kunnen daardoor wegraken van hun eigen levenspad, hun zogenaamde ‘unieke potentieel’. Wanneer een kind zich aanpast aan de omgeving om zo geen gevoelens van onzekerheid of onveiligheid te voelen, dan kan het vervreemd raken van zijn eigen natuurlijke dromen, intuïtieve vermogen en verlangens. Na verloop van tijd weet hij of voelt hij niet meer wie hij werkelijk is, en wat zijn talenten zijn. Zijn levensenergie, die maakt dat hij vrolijk en energiek door het leven gaat, kan dan minder goed stromen. En dat heeft gevolgen: je kind zit minder lekker in zijn vel en krijgt te maken met onder andere de bovenstaande klachten.

LEVENSENERGIE TERUG!

Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan dat je kind goed in zijn vel zit. Hoe zorg je ervoor dat je kind weer in balans komt en zijn levensenergie terugkrijgt? Hoe kan hij zichzelf staande houden in lastige en uitdagende situaties? En hoe wordt hij zich bewust van zijn talenten? Tijdens kindercoaching, waarbij jij als ouder ook intensief wordt betrokken, krijg je antwoord op deze én nog veel meer vragen!

HOE WERKT KINDERCOACHING?

Omdat elk kind en elke klacht uniek is, wordt elk coachingstraject op maat gemaakt. Het vrijblijvende eerste intakegesprek zal hiervoor het uitgangspunt vormen – al wordt er tijdens het traject bijgestuurd wanneer en waar dat nodig is. Samen met jou en je kind breng ik eerst in kaart wat precies de hulpvraag is en welk traject hierbij past. Vervolgens kan de coaching beginnen. Hierin staat de hulpvraag centraal: hoe kan deze worden opgelost, en welke middelen en handvatten heeft jouw kind nodig om deze vraag ook zelf aan te pakken? In veel gevallen beschikt je kind al over de capaciteiten om zijn eigen situatie te verbeteren, maar moet hij deze nog ontdekken en ontplooien. Spelenderwijs help ik je kind bij het aanboren en ontdekken van zijn eigen krachten en talenten. Dat doe ik bijvoorbeeld door middel van verschillende spellen, laagdrempelige gesprekstechnieken en knutselen en tekenen. Om je kind helemaal in zijn kracht te zetten en eventuele blokkades op te heffen, maak ik ook gebruik van onder andere grondingsoefeningen, yoga-oefeningen en ademhalingsoefeningen. Als ouder word jij zelf ook intensief bij de coaching betrokken. En als je dat graag wilt, kan ik jou ook helpen op het gebied van opvoedkundige vragen en problemen.

VOOR JOU!

Merk jij dat je kind niet lekker in zijn vel zit? Schroom dan niet, en maak een afspraak voor een gratis intakegesprek om de mogelijkheden voor een eventueel kindercoachingstraject te bespreken. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij zelf niet lekker in je vel zit. Bijvoorbeeld omdat je het lastig vindt om met je hooggevoeligheid om te gaan, of omdat je veel stress ervaart of zelfs last hebt van klachten die bij overspannenheid of burn-out horen. Ook dan ben je bij mij op de goede plek. Met onder andere reiki, yoga en (e)coaching zorg ik ervoor dat jij je weer snel beter gaat voelen.